1.Традиційна паск
Інгредієнти:
Ванільний цукор – 1 пакетик
Молоко – 0,5 л.
Яйця – 6 шт.
Ізюм – 350 г.
Борошно – 1-1,5 кг.
Масло вершкове – 220 г.
Дріжджі сухі – 11 м
Цукор – 2,5 ст.
Білок – двох яєць
Спосіб приготування:
- Розчиняємо дріжджі, у теплому молоці та ретельно перемішуємо.
- До молочно – дріжджової маси не поспішаючи висипаємо дві склянки борошна. Знову ретельно перемішуємо.
- Процес вимішування вам треба робити після кожного етапу, так що для уникнення повторень ми не будемо писати це кожен раз.
- Ставимо опару в тепло і обов’язково накриваємо лляним або іншим натуральним рушником.
- Півгодини ви не повинні торкатися опари. У цей час вам треба відокремити жовтки і білки (два білки вам потрібно залишити для прикраси паски).
- Вінчиком злегка збиваємо жовтки і цукор. Додаємо ванільний цукор.
- Білки потрібно збити до утворення піни за допомогою міксера.
- Насамперед в опару додаємо жовтки і цукор, потім м’яке масло і білки.
- Додаємо в тісто решту борошна і вимішують його 20 хвилин.
- Знову накриваємо тісто рушником і залишаємо в спокої на одну годину.
- Тим часом замочуємо родзинки у теплій воді. Зачекавши необхідну кількість часу, додаємо родзинки в тісто.
- Змащуємо всі формочки вершковим маслом і наповнюємо тістом на половину або трохи менше.
- Накриваємо кожну форму харчовою плівкою і залишаємо підніматися ще на 30 хв.
- Випікаємо близько півгодини (все залежить від форми і розміру майбутнього паски).
- Для глазурі просто збийте білки і цукор. Теплі паски покрийте глазур’ю, присипте цукатами і насолоджуйтеся .
Рецепт сирної паски
Інгредієнти:
Сметана – 200 г.
Молоко – 500 мл.
Олія – 50 г.
Сир – 200 г.
Яйця – 6 шт.
Маргарин – 250 г.
Ваніль
Цукор – 3 ст.
Дріжджі – 50 м
Борошно вищого сорту – 1,5 кг.
Ізюм, горіхи
Спосіб приготування:
- Дріжджі потрібно подрібнити в крихту, додати в неї пару ложок цукру і три столові ложки теплої води.
- Через п’ять хвилин візьміть велику за обсягом каструлю і нагрівайте в ній молоко до теплого стану.
- Після чого додайте в молоко дріжджі і ще пару ложок цукру.
- Подрібніть горіхи і залийте теплою водою родзинки.
- Через 40 хвилин в опару можна додавати інші інгредієнти.
- Беремо 6 яєць і розділяємо їх. Далі – розтираємо цукор з жовтками та додаємо ванільний цукор, а охолодженні білки збиваємо з дрібкою солі в піну.
- М’який маргарин додаємо в тісто і ретельно перемішуємо.
- Теж саме робимо з жовтками.
- Наступним етапом додаємо в тісто сметану і сир. Обов’язково після цього добре вимісити тісто.
- Тепер додаємо олію і білки.
- Додаємо родзинки і горішки.
- Додаємо в тісто борошно, в декілька етапів і добре вимішуючи.
- .Змащуємо всі формочки вершковим маслом і наповнюємо тістом на половину або трохи менше.
- Накриваємо кожну форму харчовою плівкою і залишаємо підніматися ще на 30 хв.
- Випікаємо близько півгодини (все залежить від форми і розміру майбутнього паски).
Рецепт царської паски
Інгредієнти:
Борошно – 1,5 кг.
Манна крупа – 100 г.
Ваніль
Яйця – 8 шт.
Дріжджів – 110 г.
Цукор – 0,5 кг.
Кардамон
Молоко – 0,5 л.
Масло вершкове – 500 г.
Цукати – 100 г.
Мигдаль – 200 г.
Спосіб приготування:
- Нагріваємо 300 мл води до теплого стану. У ній розчиняємо дріжджі і додаємо одну склянку борошна.
- Поки опара піднімається, нагріваємо молоко і додаємо в нього всю решту борошна.
- Розбиваємо яйця в окремий посуд, додаємо трошки солі і цукор, перемішуємо.
- З’єднуємо опару і яєчну суміш.
- Вершкове масло (розм’якшене) нарізаємо маленькими шматочками і додаємо в отримане раніше тісто.
- Знову залишаємо тісто в спокої на 1 годину, накривши рушником.
- Після цього додаємо в тісто горіхи, цукати, кардамон і ванільний цукор.
- Ретельно вимішуємо тісто для пасок.
- Змащуємо всі формочки вершковим маслом і наповнюємо тістом на половину або трохи менше.
- Накриваємо кожну форму харчовою плівкою і залишаємо підніматися ще на 30 хв.
- Випікаємо близько півгодини (все залежить від форми і розміру майбутнього паски).
Простий рецепт паски
Інгредієнти:
500 мл молока
11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих дріжджів)
1-1.3 кг борошна
6 яєць
200 г вершкового масла або маргарину
250-300 г цукру
300 г родзинок
1 ч. л. ванільного цукру
Для глазурі:
– 2 білки
– 100 г цукру
Спосіб приготування:
- Підігріваємо молоко та розчиняємо у ньому дріжджі.
- Додаємо 500 г борошна, добре розмішуємо. Залишаємо у теплому місці, накривши його рушником. Опара повинна збільшитися вдвічі (на це буде потрібно близько 30 хвилин).
- Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром.
- Білки збити з дрібкою солі в піну.
- Коли опара збільшилася у кількості – додати жовтки і ретельно перемішати.
- Слідом додати розм’якшене масло, перемішати.
- Додати білки та перемішати.
- Додати борошно, що залишилося (борошна може знадобитися трохи більше або менше, це залежить від якості борошна), замісити тісто.
- Тісто необхідно добре вимісити, воно не повинно бути крутим, але не повинно прилипати до рук.
- Знову поставити тісто в тепле місце.
- Дати тісту добре піднятися (на це буде потрібно 50-60 хвилин), накрити знову рушником.
- Родзинки замочуємо в теплій воді на 10-15 хвилин, потім всю воду злити.
- У підійшовши тісто додати родзинки, перемішати і знову поставити тісто в тепле місце (тісто має добре піднятися).
- Форму змастити маслом, викласти тісто на 1/3 висоти форми.
- Накрити плівкою або рушником.
- Дати тісту ще раз піднятися вже в формі.
- Поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати 10 хвилин.
- Потім температуру додати до 180 градусів, випікати до готовності близько 25 хв. (Щоб перевірити готовність паски, проткніть його сірником (або зубочисткою), якщо вона суха – паска готова.
Готуємо глазур:
- Білки збити з дрібкою солі в піну.
- Додати цукор, збивати до стійких піків.
- Готові гарячі паски змастити глазур’ю і посипати кондитерською посипкою або прикрасити цукатами.
УВАГА! Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3 паски заввишки 11 см і шириною 17 см і 6 маленьких пасок висотою 7 см і шириною 6 см.
Паска швидкого приготування
Інгредієнти :
На 4 склянки борошна:
3 яйця
100 г вершкового масла або маргарину
1 склянка цукру
1 стакан молока
50 г дріжджів
сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Дріжджі розводимо у теплому молоці.
- Ретельно змішуємо з яйцями, розтопленим маслом або маргарином, цукром, сіллю і борошном.
- Це тісто відразу викладаємо в змащені маслом форми (можна попередньо додати цукати) і ставте на 3-4 години в тепле місце.
- Після чого можна приступати до випікання.
- Випікати при температурі 170-180С від 40 хв. до 1 години (в залежності від розміру паски).
- Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою чи зубочисткою.
Веселих та смачних Вам свят!
Комментариев нет:
Отправить комментарий