Устаткування підприємств харчування гр. 1

22.05.2020
Будова, принцип дії та призначення шашличних печей (2 уроки)
Д/З: Опрацювати матеріал, поданий за посиланням. Дати письмові відповіді на запитання (в кінці документу)
https://docs.google.com/document/d/1SStCLJKWwwDR1UwoeluPfG7p92SX5MfCAvnEKOjSM68/edit?usp=sharing

15.05.2020
Лабораторно-практична робота 2. Вивчення будови, принципу роботи машин для нарізання хліба та гастрономічних продуктів.
Лабораторно-практична робота 2. Набуття експлуатаційних навичок з дотриманням технічних вимог безпеки праці.

https://docs.google.com/document/d/1x-1m9iUqAj20fSCnsxMEZBWez2Ua8YrzVIC1pOvOZgU/edit?usp=sharing

08.05.2020
Підсумково-узагальнюючий урок (контрольна робота).

Тема 4. Сучасне теплове устаткування
Будова, принцип дії та призначення жаровні для смаження напівфабрикатів млинців.


Д/З: Опрацювати матеріал, поданий за посиланням
https://docs.google.com/document/d/1HtS2FLSz9RPPAXxYnc5xTW63P05aoafCOGHTGNsoGuk/edit?usp=sharing


24.04.2020
Лабораторно-практична робота 2. Вивчення будови, принципу роботи машин для нарізання хліба та гастрономічних продуктів.

Д/З: Опрацюйте матеріал та оформіть звіт по ЛПР.
https://docs.google.com/document/d/16ExUScwCm2NLCs4YaWjK2xiUxPVY_jO4p9S5U-lAYtc/edit?usp=sharing

Лабораторно-практична робота 2. Набуття експлуатаційних навичок з дотриманням технічних вимог безпеки праці.

Д/З: Опрацюйте матеріал та оформіть звіт по ЛПР.

https://docs.google.com/document/d/16ExUScwCm2NLCs4YaWjK2xiUxPVY_jO4p9S5U-lAYtc/edit?usp=sharing

17.04.2020

Характеристика машин для нарізання гастрономічних продуктів, їх класифікація, призначення, будова, принцип роботи та правила експлуатації (2 уроки)

Д/З: Опрацювати матеріал, поданий за посиланням 

https://docs.google.com/document/d/16ExUScwCm2NLCs4YaWjK2xiUxPVY_jO4p9S5U-lAYtc/edit?usp=sharing

13.04.2020
Тема 3. Машини для нарізання хліба та гастрономічних продуктів. 
Характеристика машин для нарізання хліба, їх класифікація, призначення, будова, принцип роботи та правила експлуатації.

Д/З: Опрацювати матеріал, поданий за посиланням 
https://docs.google.com/document/d/16ExUScwCm2NLCs4YaWjK2xiUxPVY_jO4p9S5U-lAYtc/edit?usp=sharing

10.04.2020


Тема 2. Сучасна електронна ваговимірювальна техніка

Вимоги до ваг, гир, правила експлуатації з дотриманням технічних вимог безпеки праці (2 уроки).

Д/З:Опрацювати матеріал, поданий за посиланням 

https://drive.google.com/file/d/15-_BGkQ2v8597GVIgNE6KAEp5EW0QjiV/view?usp=sharing

Тема 2. Сучасна електронна ваговимірювальна техніка

Класифікація сучасної електронної ваговимірювальної техніки.
Ваги: їх призначення, будова.

Д/З:Опрацювати матеріал, поданий за посиланням 

https://drive.google.com/file/d/15-_BGkQ2v8597GVIgNE6KAEp5EW0QjiV/view?usp=sharing
Тема 1. Машини та механізми для приготування кремів.

31.03.2020

Лабораторно-практична робота 1. Вивчення будови збивальних машин. Складання та розкладання машин.

Лабораторно-практична робота 1. Вивчення будови збивальних машин. Складання та розкладання машин.

Д/З: Повторіть теоретичний матеріал та оформіть звіт по ЛПР. 

27.03.2020
Правила для збивання продуктів, їх будова.
Правила експлуатації з дотримання технічних вимог безпеки праці.

Д/З: підберіть відео до теми "Робота збивальних машин" (різних марок). 
Після карантину в класі переглянемо та проаналізуємо. 

23.03.2020

Характеристика машин для збивання продуктів
Механізми для збивання кремів

https://vseosvita.ua/library/laboratorna-robota-11-masini-ta-mehanizmi-dla-prigotuvanna-kremiv-110847.html


Машини для збивання продуктів (міксери)

Використання збивальних машин (міксерів) забезпечує виконання трьох операцій: рівномірне розпо­ділення компонентів по всій масі, розчинення окремих продуктів з утворенням однорідної маси і насичення суміші повітрям. Це відбувається в результаті складного руху робочого органу (насадки), який має розвинуту поверхню і обтічну форму. Тривалість збивання визначається, як правило, органолептичним методом і залежить від технологічних вимог до готового продукту, а також від конструктивних особливостей приводу та знімного робочого органу і становить від 2 до 12 хв.
Для збивання продуктів застосовують збивальні машини, що різняться розташуванням робочого органу (збивача) і характером його руху, принципом встановлення. Розташування робочого органу в машинах може бути вертикальним, похилим і, рідше, горизонтальним. Вертикальне і похиле розташування робочого органу має ряд переваг порівняно з горизонтальним.
За характером руху робочого органу збивальні машини поділяються на дві групи:
  • з обертанням збивача навколо нерухомої осі;
  • із планетарним обертанням збивача, коли відбувається його одночасне обертання навколо осі бачка і навколо власної осі.
При цьому збивачі можуть мати дві і більше швидкостей обертання (машини з коробками швидкостей) чи безступінчасте регулювання швидкості у визначеному діапазоні (машини з варіаторами швидкостей). Застосовують також регулювання швидкості обертання збивача за допомогою високошвидкісних електродвигунів.
Робочою місткістю машини з планетарним рухом збивача найчастіше є нерухомий об'ємний бачок, що має форму вертикального циліндра з днищем у вигляді кульового сегмента. Така форма днища сприяє посиленню осьових потоків, що особливо важливо при збиванні високов'язких продуктів, тому що забезпечує перемішування шарів, що збиваються, по висоті.
Робочими інструментами служать легкознімні збивачі-мішалки (рис. 7.9). На практиці широко використовують збивачі у вигляді вінчикащо складається з ряду прутків. Вони використовуються в основному для збивання рідких сумішей малої в'язкості. Основний недолік такої конструкції – мала міцність прутків, що у процесі експлуатації часто відриваються. Збивач, виконаний з одного прутка, застосовують для збивання рідких сумішей.
Плоскорешітчасті збивачі, здвоєні плоскорешітчасті і фігурні застосовують в основному для збивання густих сумішей (вершковий крем, заварне тісто й ін.). Гачкоподібні і рамні збивачі використовують для замішування густого тіста.
Лопатеві збивачі призначені для збивання густих сумішей (вершкового крему, сирного крему, напівфабрикату для піскового тіста тощо). Складаються з основного стрижня, до якого приварені лопаті з постійним кроком.
За принципом встановлення на робочому місці збивальні машини бувають підлогові (стаціонарні) з об’ємом діжі більше 10 л, настільні і їх різновид – ручні міксери.

Рис. 7.9. Збивачі для приготування кондитерських сумішей до збивальних машин із вертикальною віссю обертання:



1, 3, 7, 9, 11, 15 – Пруткові;2, 4,13, 14 –плоскорешітчасті;5 – гачкоподібні;6 – рамні;8, 10 – здвоєні плоскорешітчасті;12 – фігурні;16 –лопатеві

Стаціонарна збивальна машина (рис 7.10) з місткістю робочої камери 60 л складається із чавунної плити, станини електродвигуна, коробки швидкостей, двох планетарних передач і однієї конічної, бачка, механізму його підйому й опускання. У комплект машини входить візок для транспортування бачка із продуктом.
Рис. 7.10. Збивальна машина:
а – схема машини; б – кінематика підіймання бачка; в – загальний вигляд;

1 – плита; 2 – станина; 3 – електродвигун; 4 – шестерня,; – шестерня-сателіт; 6 – сонячне колесо; 7 – водило; – верхній вал; 9 – шестерні; 10 – коробка швидкостей; 11 – нижній вал; 12, 13 – конічна шестерня і колесо; 14 – головний привідний вал; 15 – шестерня-сателіт; 16 –водило; 17 – робочий вал; 18 – збивач; 19 – бачок; 20 – кронштейн; 21 – підкатний візок; 22 – блок коліщат; 23 – сонячне колесо; 24 – маховик; 25 – черв’ячний редуктор
На чавунній фундаментній плиті змонтована пустотіла чавунна станина прямокутного перерізу. Разом зі станиною відлиті напрямні для переміщення кронштейна, що піднімає бачок. У верхній частині станини встановлено електродвигун, що передає рух планетарній передачі. На вал електродвигуна насаджена шестерня, що приводить в обертання три шестерні-сателіти, осі яких закріплені в корпусі водила. Сателіти-шестерні, обкочуючись навколо нерухомого сонячного колеса, обертають водило, що передає обертання верхньому валу коробки швидкостей. У корпусі коробки швидкостей установлено верхній вал із жорстко закріпленими трьома шестернями різного діаметра і нижній шліцьовий вал. По нижньому шліцьовому валу за допомогою механізму перемикання швидкостей переміщається блок коліс, що входить у зчеплення з однією із шестерень на верхньому валу.
На консоль шліцьового вала насаджена конічна шестірня, що передає обертання через конічне колесо вертикальному приводному валу. Від вертикального вала через планетарну передачу (водило, робочий вал, шестірня-сателіт і сонячне колесо) отримує складний планетарний рух збивач. Для підйому й опускання бачка передбачено механізм, що складається із маховика, черв'ячного редуктора і рейкової пари.
Обертання від вала електродвигуна передається шестерні, трьом шестерням-сателітам, водилу і верхньому валу коробки швидкостей. Далі від однієї із трьох пар зубчастих циліндричних передач і конічної обертання рух передається на головний привідний вал, водило, робочий вал із шестернею-сателітом і збивачем. У результаті збивач робить складний рух, обертаючись навколо своєї осі і навколо осі бачка.
У комплекті збивальної машини представлено три змінні збивачі (рис. 7.10): прутковий – для збивання рідких сумішей; плоскорешітчастий – для густих сумішей (вершкових кремів) і замішування рідкого тіста; гачкоподібні – для перемішування в’язких продуктів і замішування тіста (окрім густого).
Малогабаритні збивальні машини оснащують діжею об’ємом до 10 л, завдяки незначним габаритам їх розміщують на виробничих столах. Такі машини виконують ті самі функції, що й більші стаціонарні збивальні (тільки в менших кількостях), і застосовуються в основному в малих закладах ресторанного господарства.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Консультація