вторник, 5 мая 2020 г.

Консультація

Здорова їжа: тренди-2020


Здорове та красиве тіло практично недосяжне без правильного харчування. Неможливо досягти оптимального здоров’я, не звертаючи увагу на харчування. Здоров’я в основному залежить від того, чим людина живить свій організм. Експерти вже визначили основні тенденції, які керуватимуть прибічниками здорового способу життя та, зокрема, здорового харчування в цьому році.
У 2019 році з’явилося більше варіантів рослинної їжі, ніж будь-коли раніше, особливо якщо мова йде про джерела білка. І, здається, цей потяг не збирається зупинятися. Ці продукти завжди були доступні, але не всі звертали на них увагу. Проте останнім часом все більше людей більш усвідомлено ставляться до джерел продуктів харчування. Це, скоріше за все, призведе до того, що протеїни на рослинній основі наберуть ще більше обертів у 2020 році. Дослідники виявили, що поліфеноли, мікроелементи, які містяться в деяких продуктах на рослинній основі, є корисними не тільки для здоров’я шлункового тракту, але і мають протизапальні властивості. Деякі люди звертаються до рослинної дієти саме з цієї причини – позбавитись від болів у шлунку та запалень. Наприклад, професійний гравець у покер з Німеччини Фелікс Шнайдерс роками боровся з проблемами зі шлунком. У 2015 році він вирішив стати веганом та протягом WSOP готував усі свої страви самостійно. Результат – здоров’я шлунку значно покращилося.
Серед популярних тенденцій 2020 року – зелена соя, конопляне та гарбузове насіння, авокадо, насіння кавуна та золотистої хлорели. Окрім білка, ці рослинні продукти також містять чимало корисних амінокислот. В цілому споживачів закликають вживати менше червоного м’яса. Ресторани та підприємства відповідним чином реагують на нові тенденції та включають рослинні продукти до своїх меню.
Незважаючи на те, що на полицях безумовно буде спостерігатися приплив веганських продуктів, у 2020 році, ймовірно, всеїдні та флекситарії не залишаться поза лаштунками. Скоріш за все, з’явиться більше гібридних продуктів з овочами в їх складі. Наприклад, доповідь Whole Foods за 2020 рік зазначає, що м’ясна продукція деяких брендів містить від 25 до 30 відсотків овочів.

Нова ера безалкогольних коктейлів


У той час як «Тверезий січень» – популярний спосіб розпочати рік на більш здоровій ноті, в наші дні все більше людей відмовляються від алкоголю зовсім. Виявляється, міленіали та покоління Z взагалі менше п’ють. Тож створення альтернативи було лише питанням часу. На допомогу приходять безалкогольні напої.
Все більше брендів розширюють свій асортимент безалкогольними винами, пивом та іншими напоями. Популярним трендом в Сполучених Штатах у 2020 році є саме безалкогольні коктейлі, які включені до меню барів та ресторанів. Крім того, новинкою цього року стало відкриття чималої кількості так званих безалкогольних барів.

Рослинні альтернативи молоку

В більшості західних країн 2019 рік безсумнівно став роком вівсяного молока – вегетаріанський напій можна знайти у супермаркетах та кав’ярнях по всьому світі. І так як значна частина населення переходить на веганське або рослинне харчування, потреба в альтернативному молоці ще не скоро зникне.

Свіжі снеки > упаковані снеки

Хоча слово «перекус» може здатися синонімом сухариків та чіпсів, очікується, що у 2020 році з’явиться набагато більше корисних та здорових варіантів снеків. Зокрема таких, які потрібно зберігати в холодильнику. У тому ж таки звіті Whole Foods за 2020 рік зазначається, що холодильна секція наповнюється корисними, свіжими перекусами, які зазвичай готуються та порціонуються вдома заздалегідь: зварені вкруту яйця з пікантними топпінгами, мариновані овочі, питний суп та котлети всіх видів. Все це ідеально розфасовано та зручно запаковано для одноразового обслуговування. Тренд поширюється і на протеїнові батончики, які включають у свій склад фрукти та овочі.

Вуглеводи повертаються… помаленьку

Не можна заперечувати, що 2019 рік був дуже противуглеводним (чого тільки варта кето-дієта). Звичайно, кето- та схожі дієти, швидше за все затримаються й у 2020 році. Проте, згідно з прогнозами, люди почнуть повертатися до здорових вуглеводів. Вуглеводи із цільних зерен, бобові, крохмалисті овочі та фрукти – надзвичайно корисні.

Фруктове борошно та порошки


Фрукти перетворюють на порошок для різних цілей. Так, у 2020 році яблуком можна не тільки перекусити після обіду. Яблучне борошно Hearthy Food – це найновіша пропозиція для тих, хто шукає альтернативи безглютеновій випічці. Оскільки воно виготовлене з цільних яблук, смак досить специфічний, а тому підходить не для всіх рецептів та страв. Ще одне нове борошно на горизонті – бананове.
Плоди граната, багаті антиоксидантами, дуже смачні, але знайти свіжі фрукти цілий рік дуже важко. Гранатовий порошок, виготовлений із соку фруктів, дозволяє легко додавати цей супер продукт у смузі, хлібобулочні вироби та будь-що інше. Аромат терпко солодкий, як і сам фрукт.
Отож, 2020 рік справді обіцяє бути насиченим у плані здорового харчування. Різноманіття корисних продуктів продовжує зростати та радувати споживачів по всьому світу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Консультація