среда, 20 мая 2020 г.

Складні гарніри з овочів: цікаві рецепти

Овочеві гарніри чудово доповнюють смак основного блюда. Зазвичай їх подають до птиці, м'яса, риби або морепродуктів. Як правило, в їх складі присутній кілька видів овочів, піддаються попередньої кулінарної обробки. У сьогоднішній публікації будуть представлені оригінальні, прості і швидкі рецепти приготування складного гарніру.

Варіант на грилі

Овочі, приготовлені за нижеописанному рецептом, можуть бути не тільки прекрасним доповненням до шашлику, але і цілком самостійною стравою. Щоб засмажити чотири порції, вам потрібно:

  • Два червоних солодких перцю.
  • По одному баклажана і цукіні.
  • Чотири стиглих помідора.
Складні гарніри з овочів: цікаві рецепти
Як і будь-які складні гарніри, цей варіант складається не тільки з овочів. Додатково потрібно запастися соком половини лимона, оливковою олією, сіллю і спеціями.

Опис процесу

Всі овочі миють під прохолодною проточною водою. Перець звільняють від насіння і ділять на вісім приблизно однакових частин. Робити це зручно за допомогою гострого кухонного ножа. Свіжі цукіні, томати і баклажани нарізати не дуже тонкими кружальцями. Підготовлені таким способом овочі збризкують трьома столовими ложками оливкової олії.
Складні гарніри з овочів: цікаві рецепти
Після цього їх злегка солять, посипають улюбленими спеціями і обсмажують на решітці з двох сторін. Готові овочі викладають на тарілку, поливають лимонним соком і двома столовими ложками хорошого оливкової олії. Це ароматне і надзвичайно смачна страва напевно виявиться на сторінках вашої персональної кулінарної книги, в якій записано, як готувати складні гарніри.


Варіант зі стручковою квасолею і грибами

За цим рецептом можна відносно швидко приготувати смачну і добре збалансоване блюдо. Сам процес не займає надто багато часу. Тому всього за півгодини ви зможете ситно нагодувати всю свою сім'ю. Важливо й те, що складні гарніри на основі стручкової квасолі і печериць багаті клітковиною і рослинним білком. А це сприяє нормалізації роботи травної системи. Перед початком приготування обов'язково переконайтеся, що у вас в наявності є:
  • Вісімсот грамів замороженої стручкової квасолі.
  • Дві великі головки ріпчастої цибулі.
  • Пара зубків часнику.
  • Двісті грамів свіжих печериць.
  • Як і будь-які інші складні гарніри, цей варіант передбачає використання додаткових компонентів. В даному випадку потрібно заздалегідь запастися невеликою кількістю якісного рослинного масла, солі і спецій. Тим, хто не надто любить стручкову квасолю, можна порекомендувати замінити цей овоч брюссельської капустою або молодими пагонами зеленого горошку. Від цього готове блюдо придбає зовсім інший смак і аромат.

    Алгоритм дій

    Заморожену стручкову квасолю кладуть у каструлю, заповнену підсоленою водою, відправляють на вогонь, доводять до кипіння і відварюють протягом п'яти хвилин. Після цього її відкидають на друшляк і чекають, поки стечуть надлишки рідини. У сотейнику попередньо обсмажують почищений і порізаний півкільцями цибулю. Коли він стане прозорим, туди ж додають тонкі пластинки печериць. Все добре перемішують і продовжують готувати до повного випаровування вологи. Після того як в сотейнику не залишиться рідини, що виділяється в процесі термічної обробки грибів, у нього висипають відварену стручкову квасолю і подрібнений часник. Все це солять, добре перемішують і тримають на вогні близько п'яти хвилин.
    Складні гарніри з овочів: цікаві рецепти
    Щоб складні гарніри з овочів придбали більш насичений смак, рослинна олія можна замінити вершковим. Замість печериць можна брати будь-які інші гриби.

    Комментариев нет:

    Отправить комментарий

    Консультація