пятница, 1 мая 2020 г.

Факультатив

Раціональне харчування

Весняний сніданок:

Клопотенко порадив тости за 5 хвилин


Вранці не хочеться готувати. Тим більше, у вихідні. Тоді в хід ідуть сендвічі та бутерброди. Є небанальне рішення – тости з редискою. Швидкі, прості, оригінальні й обов'язково смачні.
Оригінальні на смак тости з авокадо або редискою. Їх смак підкреслює терпкість лимонної цедри і м'ятна свіжість.
Їх рецепти дав відомий кухар Євген Клопотенко.
Тости з авокадо

1 шт. авокадо
4 шматки хліба
2 шт. яйце
50 г сир фета
4 шт. томати
Приготування:
Авокадо порізати на дві частини та зняти шкірку. М'якоть розім'яти виделкою.
Яйця відварити некруто. Авокадо і сир фета порізати невеликими кубиками. В'ялені томати дрібно порізати.
Хліб для тостів підсушити в тостері або на пательні без жиру. Всі інгредієнти змішайте ти в мисці. Жовток з яєць грає роль соусу для пасти з авокадо.
Додати сіль і перець за смаком. Викласти масу на тости.

Тости з редискою

Автор: klopotenko.com
2 шматки хліба
4-6 редиски
50 г крем-сир
1 ч. л. лимонна цедра
1 ст. л. оливкова олія
2 гілки м'яти
Приготування:
Редис нарізати тонкими кружечками. Листя м'яти дрібно порізати, з лимона натерти цедру.
Хліб підсушити в тостері або на гарячій сковороді без жиру. Намажити на хліб крем-сир, виклати кружечки редиски з невеликим нахлестом.
Посипати цедрою і м'ятою, полити оливковою олією, посолити і поперчити за смаком.
Тости з яйцем


4 яйця
4 шматки хліба
1 томат
4 гілки петрушки
20 г вершкове масло
Приготування:
Хліб підсушити в тостері. Томати порізати невеликим кубиком, листя петрушки дрібно порізати.
Розбити в миску яйця і трохи перемішати виделкою. Подрібнені томати обсмажити з вершковим маслом 1 хв. Додати яйця і перемішати, щоб не дуже засмажились, щоб отримати ніжний смак. В кінці приготування додати подрібнену зелень.
Посолити, поперчити і розкласти по готових тостах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Консультація